Om oss

Åre sleddog adventures startades 1984 och är därmed det äldsta inom branschen här i Åredalen. Kenneln består av ett 50 tal vältränade Alaskan Huskies som förutom sina “dagliga jobb” inom turistbranschen även tävlar ibland på långdistans tävlingar i Sverige och Norge.

Hundförarguiden

Tommy Bernhardsson är den som driver verksamheten. Han är uppvuxen i gränsfjällen i Jämtland. Friluftsliv, fiske och jakt har alltid varit och är fortfarande en naturlig del av livet. Tommy har kört hundspann professionellt sedan 1984. Till sin hjälp har Tommy sin sambo Carina och andra erfarna guider.

Draghundarna

Hundarna du kommer att möta på våra turer är Alaskan Huskies med sina anor i arktiska stråk. I Alaska och Kanada har man avlat fram hundar som är tåliga, dragvilliga, uthålliga och vänliga mot människor. Det är de bästa draghundarna du kan få och den bästa turkompis du kan tänka dig. Efter år i fjällen tillsammans med dessa hundar slutar vi aldrig att häpna och tjusas över deras tillgivenhet, styrka, uthållighet, dragvilja och trofasthet mot människan.

Tommy
Carina

Hitta hit

Våra koordinater är  x7026233, Y1371836.

Från Åre 12 km på E14 mot Östersund.

Sväng vänster vid skylten Åre Sleddog Adventures och kör ytterligare 300 meter.


Hämtar väderdata ...